Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Імунітет до коронавірусу має третина населення Тернопільщини, – епідемілоги

Антитіла до COVID-19 на Тернопільщині має 33% населення. Про це повідомила головна державна санітарна лікарка області Оксана Чайчук. За її словами, такого рівня не достатньо для стабілізації епідемічної ситуації.

Тестування методом ІФА в обласному лабораторному центрі проводять всім охочим. Одне дослідження вартує близько 150 гривень, безкоштовно його проводять особам з груп професійного ризику.

«Активно проводиться тестування методом ІФА. Всього за період спостереження. На імуноглобуліни М – 48 547, з них 4155 – позитивні, що складає 8,6%. На імуноглобуліни G проведено 25049, з них – 8355 – позитивні, що складає 33,4%. Тобто приблизно третина населення має антитіла. Наше населення не є достатньо захищеним імунно, щоб говорити про зниження захворюваності. Відтак є необхідність у виконанні вимог. Середня кількість тестувань методом ПЛР та ІФА, становить 77,2 на сто тисяч населення. Рекомендовано більше 48 на сто тисяч населення. З початку року спостерігається тенденція до зменшення кількості тестувань для населення», – повідомила головна державна санітарна лікарка області Оксана Чайчук.

Додамо, повторні випадки зараження коронавірусом почастішали на Тернопільщині. Наразі зареєстровано понад 50 таких випадків. Вони переважно складніші від першого інфікування, пише “ЗЗ”.

Різке потепління передбачають на Тернопільщині. Буде майже весна

Руки були майже чорні: на Козівщині рятували чоловіка від обмороженя