Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Глава “Укрзалізниці” поскаржився на зарплату в 625000 грн

Глава “Укрзалізниці” Володимир Жмак заявив, що його заробітна плата в 625 тисяч гривень на місяць є “нижчою від ринкового рівня”.

Про це фахівець заявив в ефірі одного з телеканалів, інформує УНН.

“Моя зарплата становить 625 тис. гривень, це будь-хто зможе побачити в декларації, приховувати сенсу немає. Водночас хочу сказати, що така ж зарплата у мене була 25 років тому, коли я ще працював у “Київстарі”, “ТНК-ВР” тощо. Вона, я б сказав, нижча від ринкового рівня для такого підприємства як “Укрзалізниця”, для такої відповідальності”, — заявив Жмак.

Він зазначив, що отримує менше, ніж попередній глава “Укрзалізниці”.

“Моя зарплата — кілька сотень тисяч гривень, але значно менша від того рівня, який був у попереднього керівника. Тому що коли обговорювався контракт зі мною, мені сказали, що висока зарплата попереднього керівника викликала великий суспільний резонанс, тому я повинен це зрозуміти й погодитися на зарплату значно меншу. Я заповнюю декларацію і вношу туди свою заробітну плату”, – додав він.

Стосовно декларації очільника “Укрзалізниці”, то відзначимо, що вже на початку цього року посадовець задекларував понад півмільйона доходів. Так, 371 тисячу гривень заробітної плати він отримав від акціонерного товариства “Українська залізниця”.

Ще 198 тисяч Жмак заробив у міжнародному аеропорту “Бориспіль”.

Відзначимо, що Жмак став головою правління АТ “Укрзалізниця” 26 серпня 2020 року. Протягом 2019 року доходи Жмака та його дружини Нюбли Жмак Маріанн Жермен Деніз склали понад 2,743 мільйона гривень, з них главі родини належать – 1,762 мільйона гривень.

На банківських рахунках родини Жмака перебуває 204 тисячі доларів США та 341 тисяча євро. Готівкою: 280 тисяч гривень, 84 тисячі доларів США та 20 тисяч євро.

У Жмака чотири квартири в Києві та Київській області. Ще дві квартири у його дружини:одна в Україні, інша — в Франції.
До того ж главі УЗ належить домоволодіння площею 720 квадратних метрів у селі Гореничі Києво-Святошинського району. Відзначимо, що в родини лише два автомобілі: Lexus GX 460 та Renault Espace.

Примітно, що у 2014 році Жмак невдало балотувався до Київради від блоку УДАР, Блоку Петра Порошенка та Третьої української республіки Юрія Луценка.

 

На Тернопільщині термінової допомоги потребує 20-річна дівчина

Багатостраждальний тендер на дорогу Галич-Підгайці-Сатанів віддали ТОВ “Глобал Білд Інжиніринг”