Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Стало відомо скільки бізнесу Тернопілля відшкодували ПДВ

Відшкодувати податок на додану вартість у першому кварталі 2020 року забажали 94 суб’єкти господарювання Тернопільської області. Вони заявили до повернення на розрахунковий рахунок 117 млн грн податку на додану вартість.
До речі, станом на початок квітня цього року платникам податків краю повернули з держбюджету грошовими коштами на розрахунковий рахунок 149 млн грн податку на додану вартість.
З початку цього року за результатами проведених перевірок податківці упередили 10 тис. грн неправомірно заявленого до бюджетного відшкодування ПДВ.
На початок квітня 2020 року загальний залишок невідшкодованого на розрахунковий рахунок ПДВ становить 58 млн грн, зокрема, 42 млн грн перебувають на стадії перевірок та процедурі бюджетного відшкодування, 16 млн грн – на стадії судового та адміністративного розгляду.
Станом на 1 квітня кількість зареєстрованих платників податку на додану вартість – юридичних осіб по області становить 2 694 платників. Порівняно з відповідним періодом минулого року кількість платників податку на додану вартість – юридичних осіб зросла на 96 осіб або на 3,7 відсотка.
Звертаємо увагу, що Порядок прийняття рішень про реєстрацію/відмову в реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних затверджений наказом Міністерства фінансів України від 12.12.2019 № 520, зареєстрований в Міністерстві юстиції України 13.12.2019 за № 1245/34216.

На Тернопільщині зіткнулися легківка та скутер (ФОТО)

Тернопіль першим серед українських міст закупив тести на визначення коронавірусу