Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Після подорожі в Почаївську Лавру захворів священик з Молдови

У священника з молдавського міста Штефан-Воде діагностували коронавірус. На початку березня він подорожував в Україну для відвідування Почаївського монастиря.
Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на Сotidianul.
“Священник отримав позитивний результат на COVID-19, його поміщено в лікарню Міністерства охорони здоров’я, праці та соціального захисту. Наскільки я знаю, дружина священника має негативний діагноз. Що стосується дітей, результат ще очікується”, – сказав керівник Центру громадської охорони здоров’я в Дубоссарах Андрій Казацок.
Поліція зараз встановлює всіх осіб, які мали контакт зі священником, щоб перевірити їх на наявність COVID-19.
Раніше прем’єр-міністр Молдови Іон Кіку повідомив, що після паломництва в Почаївську Лавру коронавірусом заразилися 8 молдаван.
Нагадаємо, що у суботу, 21 березня, в Інтернеті-мережі з’явилася інформація про те, що нібито шестеро громадян Молдови заразилися коронавірусом під час паломницької поїздки до Почаївської Свято-Успенської лаври, що на Тернопільщині. У статті йдеться, що група з 70 осіб приїжджала на екскурсію до монастиря двома автобусами.
За вказівкою керівництва ГУНП в Тернопільській області відомості за даним фактом правоохоронці внесли в Журнал єдиного обліку заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та провели перевірку. Поліцейські поспілкувалися з настоятелем та іншими відповідальними особами Почаївської лаври. За словами представників монастиря, останнім часом паломники приїжджали до лаври, але лише на легкових транспортних засобах, жодних автобусних екскурсій не було. У монастирі, як стверджують його працівники, осіб з ознаками вірусної інфекції не виявлено.
На території Почаївської лаври працює медичний кабінет та проводиться постійна дезінфекція усіх приміщень. На період карантину екскурсії призупинені. Місцеві медики також підтвердили, що мешканці Почаєва, а також особи, які відвідували монастир, до них з ознаками будь-якої вірусної інфекції не зверталися.

Тернополян просять повідомляти про осіб, які прибули з-за кордону та нехтують самоізоляцією

В Україні уже п’ятий смертельний випадок від коронавірусу