Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Які питання розглядаються сьогодні на сесії міської ради Тернополя

У п’ятницю, 25 жовтня, відбувається тридцять дев’ята сесія Тернопільської міської ради. Всього на порядок денний винесено 193 питання, традиційно більшість із них – земельні. Що із запропонованого депутати підтримають – побачимо на сесії.

Отже сесія розгляне виконання бюджету тернопільської громади за дев’ять місяців 2019 року, положення про премії для обдарованих учнів, зміни до Статуту Галицького коледжу. Також на порядок денний пропонується внести зміни до бюджету громади в освітній та медичній галузях. За рахунок субвенцій передбачено збільшити фонд міського бюджету на 10481,95 тис.грн. Основний напрям видатків – оплата праці та плата за енергоносії.
З метою вшанування пам’яті Володимира Лучаківського, письменника, громадського діяча, першого українця — бургомістра у Тернополі, на сесію винесено Положення про Премію імені Володимира Лучаківського. Пропонується запровадити щорічне вручення премії у трьох номінаціях: «Майбутнє створюється сьогодні»; «Формування позитивного іміджу міста»; «Культурно-мистецькі, наукові та інноваційні досягнення».
Із земельних питань, які розглянуть цієї сесії також винесений проект «Про затвердження стартового розміру річної орендної плати за користування земельною ділянкою за адресою вул. Бережанська для продажу на земельних торгах у формі аукціону». На аукціон виноситься ділянка площею 0, 9290 га в оренду на 10 років для парковки. Стартова ціна орендної плати за рік 199830,69 грн., крок аукціону – 999,15 грн.
На вулиці Митрополита Шептицького, 14 А планують відвести земельну ділянку площею 0, 1490 га в оренду на п’ять років товариству «Тернопільміськбуд» для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку з вбудовано-прибудованими приміщеннями громадського, торгово-офісного та іншого призначення, гаражами, паркінгом і творчими майстернями. Також на порядок денний винесено проект щодо відведення ділянки площею до 0,28га під будівництво об’єкту комерційного призначення за адресою вул.С.Будного в оренду на десять років, право на оренду якої набуватиметься на аукціоні.
На продаж міська рада виставила земельну ділянку площею 0,3901га, що на вулиці Гетьмана Мазепи, 30 (територія ресторану McDonalds). Положенням передбачено продати цю ділянку за 9300000,00 грн. товариству «Зодіак Люкс».
За інформацією центру “ДІЙ!”

Стало відомо, які нові авто тернополяни купують найчастіше

“Нива” не змогла перемогти у подільському дербі (ВІДЕО)