Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Автогаз подорожчав: скільки коштує заправити авто у Тернополі?

Останні кілька днів спостерігається збільшення цін на автогаз. За попередні 3 дні ціни на літр газу у Тернополі збільшилися в середньому на 30-50 копійок.
Коли у червні та в першій половині липня заправити авто можна було по 13.40 грн/літр, то сьогодні, щоб заправити автомобіль потрібно заплати за літр пального 14 гривень на заправці Укрнафта, 14.39 грн на ОККО та 14,35 грн на WOG.
Таке зростання цін пояснюють вартістю російського газу в Україні. За травень-червень вартість газу в Росії встановила історичний рекорд. Динаміка обумовлена різким збільшенням попиту на автогаз на внутрішньому російському ринку, а також ремонтними роботами на низці потужних виробництв у РФ.Через підвищення вперше за 3,5 роки в Росії було введено мито на експорт СУГ. Ці процеси позначилися на ринку всієї Східної Європи.
Іншим важливим фактором, який впливає на ціну автогазу в Україні, є ціна на газ в Європі та Середземномор’ї. Зважаючи на падіння ціни на барель нафти до 72 доларів, це і стримує український ринок від різкого здорожченнянафтогазу.
Світлана Дяченко

Розтрощені авто та уламки по всій дорозі: масштабна аварія у Тернополі (ВІДЕО)

У аварії на Тернопільщині потерпіло четверо молодих людей