Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Завтра на Тернопільщині відновлюється навчання у школах

Вимушений карантин через сильні морози скасували. Вже завтра діти йдуть до школи.

З понеділка, 5 березня, усі заклади освіти — дитсадки, школи, професійно-технічні навчальні заклади та виші – можуть відновити роботу у звичайному режимі, пише Терноград.

Про це 3 березня повідомляє прес-служба МОН з посиланням на рішення кризового комітету Міненергетики та вугільної промисловості України.

«Міносвіти і науки надіслало відповідний лист-роз’яснення усім вишам та місцевим органам самоврядування, у сфері управління яких перебувають інші заклади освіти. Виняток можуть становити ті заклади, які не працюють з причин, що не стосуються газопостачання —  карантин і т.і.», — зазначили у відомстві.

У МОН звернули увагу на те, що безпосереднє рішення про призупинення або відновлення роботи вишів ухвалює сам заклад у межах власної автономії, повідомляє “Українська правда”.

«Відповідні рішення також мають прийняти й органи місцевого самоврядування, до сфери управління яких належать інші заклади освіти», — уточнили у міністерстві.

Як відомо, у зв’язку з нестачею газу в країні Міністерство освіти і науки рекомендувало усім закладам освіти призупинити роботу з 2 до 7 березня включно, що з урахуванням вихідних (8-11 число) становить 9 днів поспіль.

Нагадаємо, у районах Тернопільської області прислухалися до рекомендацій Міністерства і призупинили навчання до 7 березня, а у Тернополі вирішили не призупиняти навчальний процес. Сьогодні, 3 березня, у школах Тернополя відпрацьовували за п’ятницю, 9 березня.

На Лановеччині жінка у торті знайшла болт (фото)

У Кременці епатажна студентка постійно змінює зовнішність (фото)