Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Понад півсотні резервістів Тернопільщини відправили на військові навчання

8 червня  на плацу збірного пункту Тернопільського обласного військового комісаріату відбулася урочиста  відправка   резервістів на навчання в навчальні центри Збройних Сил України.

Бойові тактичні збори проводяться на декількох військово-навчальних полігонах держави залежно від напрямків та плану навчань.

На таких бойових зборах резервісти відновлюють знання, які отримали в зоні проведення АТО, та  освоюють нові військові дисципліни та навички, а саме  це дає змогу тримати весь резерв держави в бойовій готовності.

З області заплановано відправити більше 60 резервістів. Навчання триватиме один місяць.

Важливо підтримувати динаміку набору громадян на службу за контрактом, успішно виконати завдання щодо формування резерву.

Це стосується як оперативного резерву першої черги, який проходитиме збори безпосередньо у бойових частинах, так і оперативного резерву другої черги, який залучатиметься до дій у складі підрозділів територіальної оборони і загонів самооборони з організацією відповідного тренування, зазначають у прес-службі Тернопільської ОДА.

Нагадаємо, із закінченням особливого періоду резервісти звільняються зі служби у військовому оперативному резерві та в добровільному порядку можуть укласти контракт на проходження служби у військовому резерві Збройних сил України у військовій частині за власним вибором.

У Борщеві бійці ДСНС виламали двері, щоб врятувати стареньку жінку

Більше 10 вулиць сьогодні у Тернополі залишилися без води