Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі визначили перелік дітей, які харчуватимуться у школах безкоштовно

Сьогодні, 1 лютого, на виконавчому комітеті Тернопільської міської ради внесли зміни у перелік учнів, які мешкають у Тернополі і, які будуть користуватися пільгою щодо безкоштовного харчування.

Так, згідно із рішенням виконкому, це діти-сироти, діти позбавлені батьківського піклування, діти із малозабезпечених сімей, а також діти, які навчаються у спеціальних та інклюзивних класах. Для цієї категорії дітей дана пільга передбачена у державних документах і у тих пільгах, якими користуються незахищені категорії населення.

Що ж стосується організації харчування для дітей, чиї батьки загинули у зоні АТО, знаходяться у зоні АТО, інваліди війни, учасники бойових дій, то рішення по цих категоріях осіб приймається на виконавчому комітеті. Виконавчий комітет приймає рішення про безкоштовне харчування й учнів тернопільського педагогічного ліцею спортивного профілю із посиленою фізичною підготовкою.

Пільга діє з початку другого семестру, а саме з 16 січня 2107 року і до 31 грудня 2017 року.

За словами заступника міського голови Леоніда Бицюри, вони проаналізували, кому надається безкоштовне харчування в школах в інших обласних центрах і з’ясувалося, що звільненні від оплати за харчуються лише діти, чиї батьки загинули в зоні АТО або ж отримали інвалідність. У Тернополі ж рішенням виконавчого комітету безкоштовне харчування охоплює ширший спектр.

Галина ТИХА

Суд підтвердив право українців на спрощене розмитнення автомобілів

Тернополяни скаржаться, що у них з кранів потекла чорна вода (ФОТОФАКТ)