Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

«Підвищення зарплати по суті нічого не змінює», – тернопільські вчителі про нове покращення

Про можливе підвищення зарплати вчителям у 2017 прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив ще в кінці листопада минулого року.
Тоді ж він зазначив про підвищення мінімальної зарплати вдвічі до 3200 гривень, а також про підвищення зарплати вчителям на два розряди. Відтак, запланована індексація зарплати вчителям мала відбутися приблизно на 40-45%.

У 2016 році середні оклади для вчителів складали 2-2,2 тисячі гривень, а ось для вчителів-початківців ще менші й складали лише 1,5 тисячі гривень. Тепер, у зв’язку із обіцяним підвищення, зарплати зросли на 30-40%.

Відтак, у січні вчителі отримали чистими на руки зарплату у розмірі від 4000 до 6000 гривень (залежно від стажу, категорії, навантаження тощо).

– Чесно кажучи, ніхто не сподівався, що таки відбудеться обіцяне підвищення зарплати, адже до останнього ніхто не знав, у кого і яка зарплата буде. У січні ми отримали аванс ще за старим нарахуванням, – каже вчитель біології Наталя Ярмусь із села Лопушне Кременецького району. – Переконалися у тому, що зарплату підвищили, вже коли на картку прийшла вся зарплата. Я – вчитель із 20-річним стажем, маю повну ставку, класне керівництво. Раніше отримувала 3600 гривень, а тепер – 5860. Підвищення зарплати по суті нічого не змінює. Було б добре, якби підвищили зарплати, а всі ціни залишили принаймні на попередньому рівні. А так, з цим підвищенням відразу «підскочили» ціни на всі послуги, тарифи й товари. Тому як раніше не вистачало коштів ні на що й ми жили від зарплати до зарплати, так буде й тепер…

Галина ТИХА

На Тернопільщині розшукали водія вантажівки, який скоїв смертельну аварію

Аудит Приватбанку проведе компанія, яка «малювала» Гуті звіти агрохолдингу «Мрія»