Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі пропонують, щоб пенсіонери теж платили за проїзд у громадському транспорті

 

На сайті Тернопільської міської ради у рубриці “питання-відповіді” опубліковано звернення, у якому пропонується, щоб усі пільгові категорії, в тому числі й пенсіонери, платили хоча б половину вартості проїзду у громадському транспорті.

“Шановна мерія, я розумію, що ціни ростуть на все і мусять рости на транспорт. Але для пенсіонерів ви з міського бюджету забезпечуєте безкоштовний проїзд електротранспортом. А для учнів і студентів – навіть не половину вартості, а 2 грн. (з 10 січня).

Врахуйте те, що учні ще не мають доходу взагалі. а стипендія студентів менша за мінімальну пенсію. Було б справедливо брати з пільговиків хоча б половину оплати за транспорт і таку ж ціну для учнів і студентів. Чому ви дбаєте лише за одну категорію, і зовсім не враховуєте можливості оплати інших?” – йдеться в опублікованому зверненні.

Нагадаємо, з 10 січня у Тернополі зростають тарифи на проїзд у громадському транспорті – до 3 гривень за одну поїздку у тролейбусі, та до 4 гривень у маршрутних автобусах.

Школярі та студенти у громадському транспорті платитимуть по 2 гривні за проїзд. Пенсіонери ж мають право на безкоштовний проїзд, щоправда, у маршрутних автобусах кількість пільгових місць для пенсіонерів обмежена.

Найвідоміший сучасний футболіст Тернопільщини готується завершити кар’єру

Тернопільський будинок з привидами потрапив у рейтинг жахів України