Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині мисливцеві, який розстріляв собак, спалили машину

У Бучачі невідомі спалили автомобіль єгереві, який перед Новим роком розстріляв двох собак у заказнику.

Як повідомив сьогодні на прес-конференції керівник ГУНП у Тернопільській області Олександр Богомол, автівку облили легкозаймистою речовиною.

Займання почалося зверху автомобіля. Наразі слідчі перевіряють різні версії підпалу, адже у потерпілого було чимало конфліктів, тому недоброзичливців, які могли це зробити, вистачало.

Нагадаємо, восьмого січня  в одній із соціальних мереж на сторінці громадського об’єднання «Еко Майдан Тернопіль» було розміщено відеофайл, на якому видно, як керівник Бучацького товариства мисливців та рибалок стріляє у собак. Наступного дня слідчі Бучацького відділення поліції за фактом жорстокого поводження з тваринами порушили кримінальне провадження.

У процесі досудового розслідування, яким наразі займається слідче управління ГУНП в області, вже допитали двох єгерів та керівника місцевого товариства мисливців та рибалок Василя Сеника. За їхніми словами, випадок справді мав місце 31 грудня у загальнозоологічному заказнику місцевого значення Пулікове, що на території Бучаччини.

Один з працівників лісового господарства, почувши постріли на території заказника, повідомив про це керівника УТМР. За словами Василя Сеника, він вистрелив лише в одну тварину й сказав, що мав право так чинити згідно з статтею 34 Закону України «Про мисливське господарство та полювання», адже власники чотирилапих на вимогу не надали жодних документів на тварин.

За словами слідчого СУ ГУНП у Тернопільській області Василя Сарахмана, розслідування кримінального провадження триває, адже ще не допитані особи, які є власниками тварин, хоча вони вже встановлені, але ухиляються від свідчень.

Галина ТИХА

У Києві внаслідок ДТП загинула дівчина із Тернопільщини. Її наречений у реанімації

На “Східному” іноземець на “Мітсубісі” заїхав у смітник (ФОТО)