Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Кому з тернопільських підприємців загрожує документальна планова перевірка?

Документальна планова перевірка суб’єкта господарської діяльності повинна бути передбачена у плані-графіку проведення таких документальних перевірок. Про це інформували в Тернопільській ОДПІ.

перевірка податковаПлан-графік документальних планових перевірок на поточний рік оприлюднюється на офіційному веб-сайті Державної фіскальної служби України до 25 грудня року, що передує року, в якому будуть проводитися такі документальні планові перевірки.

До плану-графіка проведення документальних планових перевірок відбираються платники податків, які мають ризик щодо несплати податків та зборів, невиконання іншого законодавства, контроль за яким покладено на контролюючі органи.

Періодичність проведення таких перевірок визначається залежно від ступеня ризику в їх діяльності, який поділяється на високий, середній та незначний. Платники податків з незначним ступенем ризику включаються до плану-графіка не частіше, ніж раз на три календарних роки, середнім – не частіше ніж раз на два календарних роки, високим – не частіше одного разу на календарний рік.

Податковим кодексом заборонено проведення документальної планової перевірки за окремими видами зобов’язань перед бюджетами, однак це не стосується перевірок щодо правильності обчислення, повноти і своєчасності сплати митних платежів, податків, зборів та єдиного внеску при виплаті (нарахуванні) доходів фізичним особам.

Детальніші консультації – у Центрі обслуговування платників за адресою: вул. Білецька, 1 та за телефоном: 43-46-10.

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ

У Тернополі в маршрутному автобусі помер пасажир

Зброю від Авакова отримали троє тернопільських нардепів та відома спортсменка