Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

З нового року у Тернополі закрилися ще близько 500 підприємців

У Тернополі й після нового року продовжують закривати ФОПи, але вже такого ажіотажу, як це було до 1 січня, немає.

У Відділі державної реєстрації юридичних та фізичних осіб – підприємців Управління державної реєстрації ТМР зазначають, що до 1 січня закрилися 1500 ФОПів.

Станом на сьогодні закрилися ще близько 500. Підприємці приходять щодня, але черг немає, працівники Відділу працюють у звичному режимі.

Відомо, що в Україні вже закрилися понад 128 тисяч ФОПів. Це явище масове у кожній області, але найбільше закриваються – у Київській (понад 17 тис.), Харківській (понад 12 тис.) та Дніпровській (понад 11 тис.) областях. Закриваються переважно підприємці роздрібної (43275) та оптової (8931) торгівлі, складських (10798) і транспортних послуг (7040).

Нагадаємо, в кінці грудня минулого року Президент Петро Порошенко підписав зміни до законодавства щодо роботи фізичних осіб-підприємців. Згідно із новими нормами, вже з 1 січня окремі категорії ФОПів, зокрема другої та третьої груп, будуть змушені платити єдиний соціальний внесок 704 гривні на місяць, навіть якщо тимчасово не мають жодного прибутку. При чому платити доведеться не за один місяць, а відразу – за квартал, а це 2 тисячі гривень.

Галина ТИХА

Тернопільські біатлоністи завтра стартують на черговому етапі Кубка світу

У Тернополі п’яний водій залишив авто і пішки намагався втекти від поліції