Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Затриманих активістів “Правого сектору”, які напали на приміщення суду, уже відпустили

Сьогодні, 12 січня, тернопільські активісти «Правого сектора» влаштували акцію протесту в Зборівському районному суді, де розглядається справа по замовному вбивству кременецького активіста Віталія Ващенка.

Активісти принесли до судової зали кров і розлили її на підлогу. Поліція й охоронці намагалися вгамувати обстановку, але в усьому цьому гаморі, із завданням не впоралися.

Утім, активісти не хотіли зірвати судового процесу чи завдати комусь тілесних ушкоджень, а тому вже через кілька хвилин покинули судове засідання.

Проте, незважаючи на їх бажання нікому не нашкодити, вбивці Віталія Ващенка все ж перелякалися не на жарт. Одному із них навіть довелося викликати швидку. Після огляду медиків стало зрозуміло, що він не постраждав, а був лише у шоковому стані.

Звичайно, акція «Правого сектора» не могла залишитися непомітною, адже конвоїри й поліція, які перебували у залі суду, викликали підмогу й попередили вище керівництво. Не збираючись затримуватися на довго, активісти через кілька хвилин пішли, але дорогою до Тернополя їх затримали правоохоронці на чолі з головним поліцейським області Олександром Богомолом.

Усіх, хто перебував в автівці доправили до міського відділення поліції для дачі свідчень, а в автомобілі провели обшук. Після того, як усіх допитали, активістів відпустили.

Галина ТИХА

На Тернопільщині у свята центр московського православ’я відвідали 100 тисяч туристів

Волонтери екіпірували хлопців на передовій за останнім словом техніки