Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Поки що тернополяни платять за проїзд у тролейбусах найбільше

З 10 січня у громадському транспорті Тернополя підняли тарифи на проїзд. Відтак проїзд у маршрутках тепер коштує 4 гривні, а в тролейбусах – 3.

«Галас» з’ясував, яка ситуація із тарифами на проїзд в інших областях України, й зокрема, у сусідніх з Тернопільською.

У Хмельницькому квиток у тролейбусі коштує 1,5 гривні, але тариф на проїзд планують підняти. Що ж до маршруток, то квиток – 3,50 грн. У Львові проїзд як у тролейбусі, так і в трамваї коштує 2 гривні, для учнів та студентів – 1 гривня. У маршрутках – 4 гривні, для школярів діє знижка 50%. У Луцьку вартість квитка у тролейбусі становить 2 гривні, у маршрутці – 3 гривні, хоча наразі йдеться про підняття тарифів до 4, а то й до 5 гривень.

Поїздки на тролейбусах обійдуться найдешевше в Херсоні, адже там квиток коштує 1,25 грн. До нового року за таким тарифом їздили й мешканці Сум, але з 1 січня тариф підняли до 1,75 грн. Що стосується проїзду в маршрутках, то в Херсоні він становить 3 гривні, у Сумах 3,45 грн., однак 0,45 коп. будуть компенсовувати підприємству з міського бюджету. У Черкасах поїздка у тролейбусі обійдеться у 1,5 грн., а в маршрутці – у 3 гривні.

Нагадаємо, в кінці грудня минулого року на виконкомі Тернопільської міської ради прийняли рішення про підняття тарифів на проїзд у громадському транспорті міста. Тепер повний квиток в автотранспорті коштуватиме 4 гривні, в електротранспорті – 3 гривні. Студенти та учні платитимуть за одну поїздку 2 гривні, як в маршрутках, так і в тролейбусах. Проїзд для пенсіонерів та інших пільговиків залишиться безкоштовним.

Підняття тарифів на проїзд було вимушеним кроком у звʼязку з підвищенням цін на паливо та технічне обслуговування транспорту. Що стосується тролейбусів, то значним чинником для підняття тарифів є підвищення вартості електропостачання.

Галина ТИХА

У Тернополі спіймали пшеничного злодія

До приміських сіл Тернополя проїзд подорожчає майже на 50%