Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Невдовзі у тернопільських маршрутках запровадять електронне “ноу-хау”

Протягом цього року в Тернополі планують запровадити систему електронної оплати за проїзд у всьому громадському транспорті міста, зокрема у маршрутках.

Про це сьогодні на виконавчому комітеті Тернопільської міської ради заявив начальник управління транспорту, комунікацій та зв’язку Ігор Мединський.

За його словами, у проекті рішення, яке виносилося на розгляд членів виконкому, йдеться про те, що коли затверджувалося положення про оператора електронних систем, який виграв конкурс, потрібно було ще напрацювати договір для того, щоб дати йому можливість працювати на впровадження електронного квитка у всьому громадському транспорті міста.

– Ми зробили максимум для того, щоб протягом цього року впровадити електронний квиток не лише у тролейбусах, а ще у маршрутках, – зазначив Ігор Григорович, – а тому невдовзі тернополяни зможуть скористатися перевагою безквиткового проїзду.

Нагадаємо, з 1 грудня 2016 року у Тернополі запровадили автоматизовану систему оплати проїзду та обліку пасажирів у тролейбусах. Здійснюють це за допомогою проїзних квитків тривалого користування у вигляді пластикових безконтактних карток, які поділяються на два основні види: «безлімітна» й «лімітна».

«Безлімітна» має необмежену кількість поїздок, але скористатися нею можна лише протягом 30 календарних днів. Вартість поповнення «безлімітної» картки 240 гривень. «Лімітна» картка має визначену кількість поїздок, але значно триваліший термін дії – 90 календарних днів. Крім електронних квитків, у тролейбусах діє й звичайна оплата за проїзд.

Галина ТИХА

 

Білих лебедів на Тернопільщині перегодували і тепер їм важко відлітати

На Тернопільщині викрили ще одну земельну аферу