Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Які товари на Тернопільщині подорожчали найбільше?

Уже давно нікого не дивує, що в країні мінлива цінова політика. До того ж мінлива вона не до подешевшання товарів чи послуг, а до їх подорожчання.

Відтак ми лише встигаємо обурюватися новим цінам, бо запам’ятовувати їх немає сенсу, адже щоразу, приходячи на ринок чи до крамниці, бачимо нові цінники.

Як повідомляють в Головному управлінні статистики в Тернопільській області, ціни на споживчому ринку області в листопаді поточного року порівняно з жовтнем зросли на 1,0%, з початку року – на 10,5%, а по Україні – на 1,8% та на 11,4% відповідно.

На 0,8% подорожчали на споживчому ринку в області й продукти харчування та безалкогольні напої. Найбільше подорожчали молочні продукти – вершкове масло, молоко, сметана – на 10,0-6,6%. За сири, кисломолочну продукцію, маргарин потрібно заплатити на 4,0-3,5% більше. Не виняток і хліб, яйця, м’ясо та м’ясопродукти, які подорожчали на 1,3-1,0%. Зросли ціни, щоправда менше, ніж на інші продовольчі товари, й на сало, рибу, продукти з риби й макаронні вироби. За них доведеться заплатити на 0,6-0,2%  більше.

А от фрукти, рис, кондитерські вироби з борошна, цукор навпаки подешевшали, подекуди навіть до 4,0%. Всередньому їхня вартість зменшилася на 3,9-1,3%. Можна дешевше у тернопільських крамницях придбати й соняшникову олію, овочі й продукти переробки зернових. Вони стали дешевші на 0,8-0,1%.

Алкогольні напої та тютюнові вироби подорожчали на 0,7%, зокрема, сигарети – на 1,1%, алкоголь – на 0,1%. І це ще не межа, адже з нового 2017 року вступає в силу закон про підвищення акцизної ставки, тому алкоголь і сигарети знову значно подорожчають.

Галина ТИХА

 

Тернополянка здала у поліцію свого нетверезого і озброєного чоловіка

Важливе попередження від поліції: перед святами “проснулись” злодії