Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщину швидкими темпами насувається епідемія грипу

На Тернопільщину насувається епідемія грипу. Лише за минулий тиждень в області захворіли на тисячу осіб більше, ніж за попередній.

svitlana-matsipura
Світлана Маціпура

Про це сьогодні на прес-конференції заявила лікар-епідеміолог Тернопільського обласного лабораторного центру Світлана Маціпура.

За її словами, за результатами щотижневого моніторингу кількості хворих на грип та ГРВІ, в області епідемічна ситуація дещо ускладнилася. Інтенсивний показник захворюваності на сто тисяч осіб склав 153 випадки, а це 75% епідемічного порогу.

– За минулий тиждень маємо ріст захворюваності на 36%, а якщо в абсолютних кількостях, то за минулий тиждень захворіло на тисячу осіб більше, ніж за попередній, – розповіла Світлана Маціпура. – Відтак маємо 3751 хворого проти 2743. Якщо порівняти ці показники з торішніми, то також спостерігається ріст захворюваності на 43%.

Загалом, із всіх хворих 63% – діти шкільного віку.

– Якщо розділяти ситуацію із захворюванням на ГРВІ за адміністративними територіями, то за тиждень маємо підвищення епідемічного порогу на 10% у Борщівському районі, – додала лікар-епідеміолог. – Там, власне, ситуація найгірша. Ще у двох районах –Заліщицькому та Лановецькому – ситуація із захворюваністю наближається до епідемічного порогу. Лабораторно можемо сказати, що циркулює грип типу А. З початку епідсезону було обстежено дев’ятеро хворих, чотири з яких з позитивними показниками.

Галина ТИХА

Тернопільський суд уже відпустив відомого хмельничанина Дмитра Нагуту

На Тернопільщині суттєво подорожчали лопати для розчищення снігу