Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Колишні правоохоронці Тернопільщини збираються на акцію протесту у Київ

«Ні правовому безчинству!» Такий лозунг зібрав 1 грудня ветеранів та пенсіонерів органів внутрішніх справ Тернопільщини.

kulykКолишні правоохоронці виражають рішучий протест МВС України, Пенсійному фонду України у зв’язку з невиконанням вимог Конституції України, Законів України та судових рішень щодо перерахунку пенсій і позбавлення їх прав на соціальні пільги.

– Минає рік, як введений в дію Закон «Про перерахунок пенсій працівникам органів внутрішніх справ». Але зі сторони влади він не виконується, – говорить пенсіонер ОВС України Ігор Кулик. – На власній шкірі ми відчуваємо порушення законних прав, порушення Конституції України щодо забезпечення наших прав і зокрема на отримання гідної пенсії у зв’язку із введенням в Україні поліції замість міліції. На законодавчому рівні поліція не визнана правонаступником міліції. Звісно, зроблено це свідомо, щоб не перераховувати гроші, але це нонсенс! Тому ми просто хочемо привести у відповідність існуюче законодавство щодо перерахунку пенсій.

Відтак, екс-міліціонери області підтримали рішення резолюції учасників зібрання представників ветеранських організацій ОВС України щодо вимог до КМУ, ПФУ, МВС про необхідність вжиття заходів щодо врегулювання питання встановлення законної справедливості по відношенню до колишніх працівників ОВС України і заявили про свою участь в акції протесту, яка відбудеться у Києві 6 грудня.

– Нас незаконно позбавили соціальних гарантій та пенсій, тож ми вимагатимемо аби питання закладення коштів для перерахунку пенсій було внесено до проекту бюджету на 2017-ий рік. Люди, які в свій час не шкодували ані сил, ані здоров’я, ані життя для боротьби зі злочинністю не заслуговують на таке цинічне ставлення зі сторони держави, – додає пан Ігор.

Тоді ж колишні правоохоронці мають намір зустрітися із народними обранцями з Тернопільщини. Їх закликатимуть вплинути на ситуацію, що склалася. Свої вимоги ветерани та пенсіонери органів внутрішніх справ України також обіцяли довести і до голови ОДА і начальника ГУНП у Тернопільській області. Зараз же вони гуртуються, аби своєю всеукраїнською акцією відновити справедливість у законний спосіб.

Джерело: Тернополяни

У Тернополі розшукують свідків аварії, яку скоїв військовий

Місцевих депутатів очікує екзекуція деклараціями