Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Ендоскопічне обладнання, яке передав Ігор Гуда онкодиспансеру, врятувало сотні життів (ВІДЕО)

Рятує життя і допомагає лікарям нове ендоскопічне обладнання, яке у грудні минулого року передав Ігор Гуда, директор будівельної компанії «Креатор-Буд», для Тернопільського обласного клінічного онкологічного диспансеру.

Лікар-ендоскопіст Лілія СеменюкЛікар-ендоскопіст Лілія Семенюк розповідає, що кількість пацієнтів, які звертаються по допомогу, зросла майже вдвічі, а нове обладнання допомогло не тільки якісно обстежувати пацієнтів, а й надавати допомогу.

— Чотириста людей за рік пройшли обстеження кишківника, за 2015 рік таких обстежень було лише двісті. На 20% зросла кількість обстежень слизової стравоходу, шлунка і дванадцятипалої кишки, — розповідає Лілія Семенюк. — Чіткість зображення краща, інструменти нові, краще брати забір матеріалу на дослідження. Більша можливість підтвердити доброякісну чи злоякісну патологію.

Також лікарі виконали вдвічі більше маніпуляцій із забору матеріалу, ніж це було минулого року. Частково, каже Лілія Семенюк, це пов’язано з тим, що про важливість вчасної діагностики розповідали ЗМІ.

Якщо на обстеженні виявляють доброякісну пухлину, то достатньо лікування, якщо пухлина злоякісна — слід вчасно розпочати радикальні міри, адже дуже часто люди звертаються до лікарів, коли хвороба на четвертій стадії. Вилікувати таких людей неможливо.
Нагадаємо, онкодиспансер мав потребу в заміні ендоскопічного обладнання. Через недостачу державного фінансування установа звернулася за допомогою до благодійників. На прохання відгукнулася будівельна компанія «Креатор-Буд». Керівник компанії «Креатор-Буд», економічний експерт Ігор Гуда на закупівлю нового обладнання виділив мільйон гривень. Необхідні апарати обійшлися на суму 850 тисяч гривень, решту грошей витратили на забезпечення ліками пацієнтів, які не можуть їх придбати самостійно, адже онкологічне лікування є досить дорогим.

– Ряд проектів держава поки не може профінансувати самостійно. Те, що соціально відповідальні підприємці приходять на допомогу державі у скрутні часи, нормальна річ. Ми вирішили відгукнутись на клич і допомогти, адже тут йдеться навіть не просто про чергову соціальну ініціативу, а про порятунок людських життів. Вчасна діагностика дуже важлива, коли йдеться про онкологію, — зазначив керівник компанії «Креатор-Буд» Ігор Гуда.

Нове обладнання з’явилося в ендоскопічному кабінеті поліклінічного відділення у грудні 2015 року. Обладнали його гастроскопом, колоноскопом, відсмоктувачами, освітлювачами та спеціальними інструментами.

За допомогою колоноскопу і гастроскопу, операційних гастроскопів та ендоскопа з робочими каналами лікарі можуть проводити як діагностику, так і лікування онкологічних процесів на ранніх стадіях.

На трасі Тернопіль-Львів знову страшна аварія

Тернополяни оцінили якість продукції від Тернопільського м’ясокомбінату (ФОТО)