Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Чи варто депутатам Тернопільської міської ради платити зарплату?

Безоплатний депутат є значно дорожчим для суспільства, ніж оплачуваний професійний політик.
У Німеччині депутати місцевих рад , для прикладу земель,(наближений аналог наших областей) є висуванцями партій і працюють на постійній основі.
Вони отримують заробітну плату, яка є частково вищою, ніж в середньому по країні.

Мої висновки:
1) я є сторонником висування кандидатів в депутатів виключно партіями, адже лише в такий спосіб зароджується система відповідальності за дії чи бездіяльність народного обранця. Приклад. Сполучені Штати Америки не обирають своїх Президентів з числа безпартійних, адже тоді ніхто не відповідає за особу;

2) на моє переконання безоплатний депутат – є значно дорожчим для суспільства депутатом, ніж оплачуваний професійний політик, в тому числі це стосується і місцевого значення. Адже професійний (оплачуваний) депутат є грамотним політиком , який здатний приймати правильні і майже безпомилкові рішення. Я переконаний, що в Німеччині якраз тому і отримують депутатів на професійній, тобто платній, основі!

3) Я не претендую бути депутатом місцевих рад на платній, професійній основі, в першу чергу тому, щоб лукаві люди не перекручували і не пересмикували мої слова. Але у потребі впровадження докорінних змін в діяльність наших органів місцевоі влади і запровадження системи подібної до німецької – я не сумніваюсь.

Зарплату депутату місцевих рад потрібно визначити на 20-30 % вищу ніж в середньому в економіці і ці зарплати мають бути між собою пропорційно пов’язаними. Тобто добре працюють депутати – зросла в економіці зарплата на 10% – зросте і їм зарплата на тих самих 10%.

Звичайно мої висновки базуюються на оцінці того, що бачу у нашому реальному житті, бачу , яку шкоду і втрати наносять суспільству рішення людей, які багато чого не розуміють і яке моє розуміння в питаннях пошуку механізмів вдосконалення роботи місцевої влади.

А яка Ваша думка? Чи готові ми до таких змін?

Петро ЛАНДЯК, депутат Тернопільської міської ради

Тернопільський депутат побачив цікаву закономірність у роботі Верховної Ради

У резонансній аварії загинула фотомодель із Тернопільщини