Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

7 студентів і 5 партійців вирішили поборотися за посаду мера Заложців

На вибори керівника Залозецької об’єднаної територіальної громади Зборівського району, що відбудуться 18 грудня цього року, зареєструвалися 13 кандидатів.

vybory1Вісім кандидатів – самовисуванці, а п’ять – представники різних політичних сил. Проте вражає той факт, що бажання проявити себе на виборах виявили зовсім молоді люди віком від 18 до 20 років, студенти коледжів і професійно-технічних училищ.

Це Василь Николишин, Ігор Маркевич, Петро Кульматицький, Наталя Якуб, Олег Швайка, Андрій Качур і Денис Вівчарівський – усі вони йдуть на вибори шляхом самовисування і мешкають у Зборівському районі. Ще один самовисуванець – Ігор Чепельський, родом із Залізців, пенсіонер.

Інші кандидати представляють різні політичні сили. Так, Ігор Балторович іде на вибори від ВО «Свобода», наразі він діючий голова Серетецької сільської ради, яка буде входити до Залозецької громади. Андрій Теслюк – від Української Галицької Партії, Любомир Фесик – від БПП «Солідарність». Він, власне, теперішній голова Залозецької селищної ради. І ще самовисуванець – старша медсестра Залозецької районної лікарні Ольга Андрієвська. Всі кандидати живуть у Залізцях.

Наймолодший кандидат на цих виборах – представник політичної партій «УКРОП» Андрій Турів, якому лише 5 листопада виповнилося 18 років.

– Важко спрогнозувати, хто переможе на виборах старости, – кажуть у виборчій комісії, – адже вибір серед кандидатів чималий. У кожного є свої вподобання і пріоритети. Ми хотіли б бачити людину, яка би вболівала за селище і за навколишні села, які до нас приєднаються. Кожен хоче як краще, і живемо ми з надією, що так і буде.

Галина ТИХА

На проспекті Злуки знову аварія на пішохідному переході

Головні культурні події Тернополя у ці вихідні