Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Борщові завершили висунення кандидатів у мери

Борщів вибори
Мерія Борщова

16 листопада завершився термін висунення кандидатів на посаду  Борщівського міського голови, які відбудуться 11 грудня. У зв’язку з створенням Борщівської об’єднаної територіальної громади вибори відбудуться на території Борщівської міської ради та ще 8 сільських рад району.

borshiv

За попередніми даними змагатися за посаду виявило бажання 7 кандидатів.

Претендентів висунули практично всі провідні політичні сили. Ймовірно, що за перемогу змагатимуться представники трьох політичних сил – Блоку Петра Порошенка, «Батьківщини» та «Самопомочі».

Партія влади висунула у мери директора спортивної школи Віктора Голубця, який на попередніх виборах посів третє місце. «Батьківщина» цього разу  робить ставку на голову районної ради Івана Кобилянського. Відзначимо, що попередній міський голова Роман Сельський був висуванцем партії Юлії Тимошенко і достроково склав повноваження.

Обоє кандидатів роблять ставку на адмінресурс і вочевидь будуть за нього заперто конкурувати. За такого розкладу зростають шанси третього фаворита –  другого призера попередньої виборчої кампанії, діючого віце-мера Володимира Чугаєвського, на якого робить ставку «Самопоміч».

Шанси інших претендентів поки що важко визначити. Це Христина Яворська з ВО «Свобода», Андрій Ратушняк з УКРОПу, Володимир Дуплавий з «Демальянсу» та скандальновідомий голова Борщівської РДА періоду правління Януковича Іван Чепесюк, який йде самовисуванцем.

Довідка: До складу Борщівської міської об’єднаної територіальної громади увійшли Борщівська міська рада (місто Борщів), Верхняківська сільська рада (село Верхняківці), Висічанська сільська рада (село Висічка), Королівська сільська рада (село Королівка), Мушкатівська сільська рада (села Мушкатівка, Слобідка-Мушкатівська), Пищатинська сільська рада (село Пищатинці), Стрілковецька сільська рада (село Стрілківці), Циганська сільська рада (село Цигани).

Дитину, яку залишили у Тернополі на вокзалі, уже повернули батькам

Мер Тернополя прийняв кадрове рішення через незадовільне прибирання міста