Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Поблизу Тернополя учасникам АТО землю видавали під садівництво, а не для будівництва

У селищі Великі Бірки Тернопільського району учасникам АТО землю видавали під садівництво, а не для будування.

zemlja2Військовослужбовці та учасники АТО, які отримали земельні ділянки під садівництво за межами Великих Бірок Тернопільського району, тепер хочуть їх продати, мотивуючи це тим, що вони позбавлені будь-яких комунікацій, а тому будуватися там вийде дуже дорого.

Однак, як пояснили нам у головному управлінні Держгеокадастру у Тернопільській області, для виділення ділянок учасникам АТО зарезервували 50 земельних масивів загальною площею 500 гектарів.

Масиви ділили на менші «шматки» по п’ять-десять гектарів і там уже розподіляли земельні ділянки по 8-12 соток і надавали їх під садівництво. Так само розпорядилися із земельними ділянками, що за межами Великих Бірок, Чернелева-Руського, Малого Ходачкова, Глибочка, Козівки, Баворова, Грабівців.

Щоб дізнатися, чи справді учасники АТО продають виділені їм земельні ділянки, ми звернулися до Великобірівської селищної ради. З’ясувалося, що там такою інформацією не володіють, адже можуть розпоряджатися лише землею у межах населеного пункту.

Позаяк земельні ділянки для учасників АТО знаходяться за межами Великих Бірок, то їх розподіляють у Держгеокадастрі, раніше це робили у районній адміністрації. Угоди купівлі-продажу укладаються у нотаріуса, тому сказати, наскільки інформація про продаж земельних ділянок правдива, – сказати важко. Пояснили й, що ні у Великих Бірках, ні за їх межами землі для будівництва немає, тому атовці, коли отримували землю, мали би бути проінформовані про це.

Галина ТИХА

Тернополян запрошують діставати вечірні сукні й смокінги та вирушати на бал

Юнак, який потрапив у ДТП, вже тиждень перебуває у комі