Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

За два місяці у Тернополі на контрактну службу мають набрати 90 осіб

До кінця цього року у Тернополі мають підписати контракт на службу у Збройних Силах України 90 осіб. Усі вони отримають одноразову грошову допомогу у розмірі 10 тисяч гривень.

armija1Ці кошти вже передбачені у державному бюджеті, тому, за словами керівника Управління соціальної політики Тернопільської міської ради Володимира Сулими, проблем виникнути не повинно.

Крім того, військовослужбовцям-контрактникам держава гарантує повний соціальний пакет і гідну заробітну плату.

Зокрема, зазначає Володимир Іванович, грошове забезпечення військовослужбовців залежить від кількох факторів – займаної посади, військового звання, кваліфікації та терміну проходження військової служби.

Наразі зарплати осіб рядового, сержантського та старшинського складу становлять від семи до восьми з половиною тисяч гривень. Раз на рік військовослужбовцям також передбачена матеріальна допомога для вирішення соціально-побутових питань і на оздоровлення під час щорічної чергової відпустки. Розмір і однієї, і другої допомоги дорівнює місячному окладу й видається на підставі відповідних підтверджуючих документів.

Нагадаємо, що тернополян і жителів області віком від 18 до 60 років запрошують на контрактну службу у Збройних Силах України. Мінімальний термін проходження служби – три роки, максимальний – до п’яти років.

Галина ТИХА

Заступника Гройсмана, який відповідає за субсидії, на Тернопільщині поведуть у музей

Найбідніший тернопільський нардеп раптом став мільйонером