Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Газова компанія може стати спонсором ФК “Тернопіль”

Ні для кого з футбольних фахівців першої української ліги не є секретом, що найбіднішим клубом дивізіону є ФК Тернопіль.

fc-terТаке твердження полягає не лише в тому, що тернопільська команда, яка перебуває у комунальній власності міста, знаходиться на останній сходинці турнірної таблиці. І в попередні сезони, коли турнірні справи муніципалів були кращими, бюджет клубу і тоді був найменшим.

Як відомо, почесний президент клубу, котрий одночасно є міський головою Тернополя, Сергій Надал свого часу озвучував, що з міського бюджету на утримання команди передбачено 1,53 млн. грн. Звичайно, є ще певні спонсорські вливання, але їх не так багато, щоб можна було говорити, що в ФК Тернопіль не має фінансових проблем. Адже в сьогоднішніх реаліях бюджет клубів-конкурентів муніципалів по першій лізі знаходиться на мінімальній відмітці в 5 мільйонів гривень на рік.

Після того, як з клубом розпрощався одіозний тренер/президент з сумнівною репутацією Іван Марущак, здається, у ФК Тернопіль з’явилося світло в кінці тунелю. Команда почала набирати очки: якщо в 9 турах за Марущака колектив здобув всього два очки, не здобувши при цьому жодної перемоги, то за виконувача обов’язків головного тренера Василя Матвійківа — ФК Тернопіль набрав вісім залікових пунктів, при чому двічі святкував перемогу.

Але не тільки покращення гри команди змушує вірити в перспективу тернопільського клубу. Як стало відомо “Репортеру“, з’явилися потенційні спонсори, які, за доброї волі почесного президента Сергія Надала, готові взяти на себе частину фінансування ФК Тернопіль. Це одна з потужних страхових компаній, а також структура, яка займається реалізацією газу. З обома у тернопільської влади вже були попередні перемовини. На разі почесний президент клубу взяв паузу.

У Тернополі працівник підприємства упав з висоти

Житель Тернопільщини, втікаючи від поліції, кочував у циганському таборі