Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернопільській області заметіль знищила майже 20 гектарів соснового лісу

Соснові насадження, що в кварталі 29 Білецького лісництва ДП «Чортківське лісове господарство», зазнали шкоди від снігової стихії, яка протягом двох діб негодувала на Тернопільщині.

sosna-lisНаразі працівники лісового господарства здійснюють попередній огляд пошкоджених насаджень.

За попередніми даними, лиха зазнали сосни віком 45-50 років. Як поінформував головний лісничий ДП “Чортківське лісове господарство” Роман Попіль, орієнтовна площа снігового бурелому в соснових насадженнях охоплює 17 гектарів.

Додатково обстежуються і інші насадження підприємства, тому й sosna-lis2оцінка розміру пошкодження стихією може бути і більшою. На даний час доступ до більшості насаджень відсутній, або сильно ускладнений. Причиною пошкодження сосни стало раптове випадання мокрого снігу та нагромадження його на кронах дерев, від чого, власне, не витримували стовбури, ламаючись від значної ваги.

Разом із тим, додатково «посприяли» стихії й погодні умови, адже протягом місяця випала значна кількість опадів у вигляді дощу, а також несприятливе щодо стійкості лісових насаджень такій негоді місце зростання, зазначають у прес-службі Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства.

На Тернопільщині “Шанс” залишився без даху над головою (ФОТО)

Близько 50 тернополян злягли з інсультом, лише через те, що їх невчасно доправили до лікарні