Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі знову пікетували банки з російським капіталом

У Тернополі активісти провели пікет біля приміщення VS Bank, вимагаючи від банку з російськими засновниками «забратися з міста».

piket-bankПро це повідомляють на своїй сторінці в соцмережах організатори акції з місцевого осередку партії, пов’язують з власниками банківської групи “Приват”, пише ЗІК.

Активісти зазначають, що власником VS Bank є Sberbank Vienna AG (Австрія), який перебуває у власності російського «Сбербанку». Під час пікету біля приміщення фінустанови вони розгорнули плакати з написами «Не неси гроші окупантам», «Геть з Тернополя».

«Завдяки мирним акціям протесту ми хочемо довести до відома українців, що VS Bank, замаскувавшись під європейським брендом, насправді є банком Росії. Окрім цього, зокрема у Львові, в головному офісі ВіЕсу, неодноразово проводили слідчі дії, пов’язані з кількома кримінальними справами та періодичним порушенням закону представниками банку. Однак жодної реакції регулятора, тобто Національного банку України, на такі дії російських банкірів немає», – повідомляють організатори пікету.

Після акції під стінами VS Bank активісти попрямували і до «Сбербанку».

За яке порушення тернополянам можуть призупинити надання субсидій?

На Тернопільщині вже шостий день чистять дороги від місячної норми снігу