Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі запровадять цензорів, які наглядатимуть за акторами драмтеатру

У Тернопільському обласному драматичному театрі створять художню раду, яка контролюватиме діяльність акторів за межами театру і буде ради їм в яких фільмах можна зніматися, а у яких – ні. 

volynЧетверо акторів Тернопільського драматичного театру, які взяли участь у зйомках скандального польського фільму «Волинь», усвідомили свою помилку.

Про це сьогодні на сесії Тернопільської обласної ради заявив депутат ВО «Свобода», голова спеціально створеної комісії, яка займалася вивченням даного питання, Олександр Башта. За його словами, комісія відповідально підійшла до справи й детально розібралася у тому, чому тернопільські актори знялися в антиукраїнському фільмі і як туди взагалі потрапили.

– Було проведено ряд зустрічей, на яких обговорювали всі наболілі питання, – зазначив Олександр Башта. – Всі четверо акторів усвідомили свою помилку, покаялися у тому, що скоїли, й пообіцяли, що таке більше не повториться.

За результатами роботи комісії, у Тернопільському драматичному театрі ім. Т.Г. Шевченка вирішили створити художню раду, яка відслідковуватиме й контролюватиме діяльність акторів поза межами театру й радитиме їм, у зйомках яких фільмах можна чи не можна брати участь.

Нагадаємо, у скандальному фільмі «Волинь» польського режисера Войцеха Смажовського знялося п’ятеро наших земляків. Це «шевченківці» Ірина Складан, Олег Кирилів, Ігор Наконечний, Сергій Бачик та тернопільський актор Володимир Процюк.

Галина ТИХА

 

П’яний тернополянин розбив вікно у навчальному закладі та отримав три доби арешту

Санаторій «Збруч» передали на баланс Тернопільської облради