Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі власники житла рідко погоджуються на субсидію для квартирантів

Якщо для власників помешкань отримати субсидію не викликає багато труднощів, то мешканці Тернополя, які винаймають квартири, можуть розраховувати на субсидію, лише за певних умов.

orenda2В Управлінні соціального захисту населення Тернопільської міської ради розповідають, що і ті, хто винаймає квартиру, і ті, хто здає її в оренду можуть розраховувати на допомогу від держави.

Для цього потрібно надати певний перелік документів – угоду квартиронаймача й господаря про оренду й рахунки за оплату газу, води, тепла перевести на квартиронаймача.

Проте, в дійсності, люди, які винаймають помешкання, стикаються з проблемами, адже далеко не кожен орендодавець може погодитися на умови, які вимагаються для отримання субсидії.

Бувають випадки, коли господар оформляє субсидію на себе, але тоді він мешкає разом з квартирантами. Відтак, знімати квартиру, а точніше кімнату, виходить недорого. У місяць кімната обійдеться у 550-700 гривень включно з комуналкою.

Коли ж в орендодавця кілька квартир, тоді він здає їх, не оформляючи субсидію. У таких випадках помешкання виходить дорожчим. Наприклад, Сашко Кіт ділить двокімнатну квартиру з двома своїми товаришами. За помешкання вони платять 2300 гривень щомісяця плюс комунальні послуги – влітку приблизно 600 гривень, а під час опалювального періоду в межах 1700 гривень.

Немало платить за найм помешкання й сім’я Рокошів. Двокімнатна квартира обходиться їм 2500 грн. плюс тисяча гривень за комунальні послуги.

– Взагалі у Тернополі винаймати квартиру зовсім недешеве задоволення, – каже Микола Рокош. – І не думаю, що це залежить від цін на комунальні послуги. Це пов’язано з бажанням особистої наживи кожного з власників. Проте не лише орендувати квартиру дорого, у Тернополі також дуже високі ціни на те, щоб придбати житло.

Галина ТИХА

Головні спортивні події Тернополя у ці вихідні (АНОНС)

Чотирьох тернопільських прокурорів судитимуть за отримання 12000 доларів хабара