Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У поліції мало доказів, щоб притягнути до відповідальності замовника резонансного вбивства

За 2016 рік на Тернопільщині зменшилася кількість тяжких злочинів, але значно побільшало крадіжок. Не виключають правоохоронці, що це пов’язано з важкою соціально-економічною ситуацією в країні.

bogomolТак, у цьому році в Тернопільській області сталося на десять вбивств менше, ніж торік. Одне вбивство досі залишилося до кінця не розритим. Ідеться про замовне вбивство громадського активіста й депутата Кременецької міської ради Віталія Ващенка, що сталося на початку травня.

Відразу після трагедії вдалося затримати організатора злочину, пособника і двох виконавців. За кілька днів обвинувальний акт у їхній справі направлять до суду. А от, щоб притягти до відповідальності замовника, у поліції не вистачає доказів. Кажуть лише, що вбивство пов’язане з громадською діяльністю Ващенка.

Крім цього, за неповні 11 місяців цього року, в області було завдано 14 тяжких тілесних ушкоджень, 36 – середньої тяжкості й 837 – легких тілесних ушкоджень. У поліції додають, що кількість нанесення тілесних ушкоджень зменшилася, а от крадіжок побільшало на 14%. Відтак, цього року було скоєно понад 3,5 тисячі крадіжок на противагу 2799, які сталися торік.

Таку негативну тенденцію пов’язують з тим, що в області відбувався процес реформування, правоохоронці не мали можливості працювати в оперативно-розшуковому полі, а також важка соціально-економічна ситуація в країні.

Галина ТИХА

Поліція в шоці: батько бив дітей, а п’яна мати спала під дверима на санках

Як скандал з владикою допоміг єдності українського православ’я