Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернополян кличуть сьогодні ввечері на площу Героїв Євромайдану

21 листопада на Тернопільщині відзначають День Гідності та Свободи. Крім цього, сьогодні третя річниця Революції Гідності.

revoluciiaЗаходи проведуть з метою вшанування громадянської мужності учасників подій Помаранчевої революції та Революції Гідності, які відстоювали права людини та європейське майбутнє України.

В Управлінні культури Тернопільської ОДА зазначають, що забути таку важливу дату ми просто не маємо права. Відтак у закладах культури будуть проведені виховні заходи.

В обласній універсальній науковій бібліотеці відбудеться виставка літератури, присвячена подіям Майдану та Революції Гідності.

Буде зустріч із студентською молоддю. А в краєзнавчому музеї будуть представлені різні артефакти з подій на Майдані, а також буде виставка фотографій. Відкриття виставки завтра, 22 листопада об 11 год.

У бібліотеці для молоді представлять виставку фотографій, а також проведуть зустріч із молоддю. У навчальних закладах заплановані виховні години з виконанням музичних творів на цю тематику.

22 листопада о 15 год. в обласній філармонії відбудеться урочиста академії, присвячена Дню Гідності і Свободи. А на 24 листопада запланований спільний концерт симфонічного оркестру Луганської філармонії і хору «Трембіта» зі Львова.

Сьогодні ж ГО «Самооборона Майдану Тернопільщини» й ВО «Автомайдан. Тернопільський осередок» закликають усіх майданівців і тернополян приєднатися до них на Площі Героїв Євромайдану. Зустріч о 17 год.
«З собою мати чай і канапки, – пише на своїй сторінці у Фейсбуці волонтер Ліля Мусіхіна. – Ми маємо сьогодні обійнятись і згадати Тих, що першими підперли собою Небо. Нам байдуже, хто під якими знаменами. Раді будемо бачити всіх. Приходьте». І додає: «П.С.: Не треба хвилюватись. Ми просто хочемо побути разом і згадати своїх…»

89-річна жителька Тернопільщини загинула страшною смертю

Тернопільський спорт на вихідних: підсумки