Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Скандальний директор, якого за хабар засудили на два роки, досі перебуває на посаді

Директор комунального підприємства Тернопільської обласної ради «Архбудсервіс» Андрій Козак, якого торік влітку затримали під час отримання хабара у розмірі 30 тисяч гривень, оскаржує рішення суду першої інстанції в Апеляційному суді Тернопільської області.

andrij-kozakЗгідно із вироком Тернопільського міськрайонного суду від 6 жовтня 2016 року йому винесли вирок у вигляді позбавлення волі терміном на два роки.

Суд встановив, що посадовець отримав від місцевого підприємця хабар у сумі 30 тис. грн. за безперешкодне здійснення ним господарської діяльності та сприяння у подальшому виконанні робіт, які фінансувалися з обласного бюджету.

Тобто неправомірну вигоду вимагали від підприємця за надання одній із будівельних компаній можливості реалізовувати вигідні контракти на проведення ремонтних робіт. Було обумовлено, що сума хабара – це «відкат» у розмірі 12% від суми авансового платежу.

За даним фактом було порушено кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 ККУ – одержання неправомірної вигоди. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 8 до 12 років з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років.

Однак у ході слідства кримінальне провадження перекваліфікували за ч. 1 ст. 190 ККУ – шахрайство і за ч. 1 ст. 369 ККУ – підбурювання до надання хабара за вчинення службовою особою дій на користь хабародавця.

Відтак суд першої інстанції виніс посадовцеві вирок – два роки тюрми з правом оскарження рішення у суді вищої інстанції, чим, власне, Андрій Козак і скористався. Наразі поки його справа розглядається в Апеляційному суді Тернопільської області, він перебуває на посаді директора КП Тернопільської обласної ради «Архбудсервіс». Допоки триває судовий процес, у ході якого буде доведено його винуватість або навпаки, його звільнити не мають права.
Галина ТИХА

У Тернополі “Тойота” вилетіла на тротуар, бо відмовили гальма (ФОТО)

Ігор Гуда вважає, що політики і посадовці мають пояснити джерела свого багатства