Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Поляки прирівняли тернопільських заробітчан до в’єтнамців

У найближчі роки Польща планує залучити додатково 1 мільйон трудових мігрантів з України, Білорусі та В’єтнаму. Найбільше працюючих українців приїзжають З Львівської, Волинської і Тернопільської областей.

zarobЗа словами президента Союзу підприємців і роботодавців Польщі пана Казмерчака, гастарбайтери з цих країн добре себе зарекомендували в Польщі та найбільш законослухняні. Крім того, українці на відміну від жителів інших країн не приїжджають в розрахунку на одержання допомоги.
“Нам не потрібно займатися їх інтеграцією, вчити мови, вирішувати питання житла, тому що вони добре з цим справляються самі. І польський уряд це прекрасно розуміє. Ми не хочемо приймати мігрантів з Північної Африки, які здебільшого не працюють”, – сказав представник польських роботодавців.

Казмерчак повідомив, що Польща розраховує за допомогою мігрантів покрити нестачу польських працівників, що виникла з кількох причин. Перша – низька народжуваність, яка сьогодні становить 1,3 дитини на сім’ю, тоді як необхідно досягти показника 2,15 дитини на сім’ю. Для цього Польща впровадила програму підтримки сімей з двома та більше дітьми. Їм виплачують щомісяця трохи більше 100 євро на другого і наступних дітей.

Другою проблемою стало те, що після вступу до Євросоюзу з Польщі виїхало близько 2 млн працездатних громадян. Зараз Польща працює над тим, щоб мотивувати їх повертатися в країну.

Ще однією проблемою є те, що в Польщі нещодавно був знижений пенсійний вік, що в майбутньому буде негативно позначатися на кількості працездатного населення.

За матеріалами Сьогодні

Янукович побачив тернопільський слід у своєму падінні

24-річний житель Тернопільщини вийшов з дому і зник безвісти