Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На джазовий фестиваль до Тернополя приїдуть учасники з понад 10 країн

На початку грудня Тернопіль зустрічає найбільш знакову подію у світі музики – міжнародний джазовий фестиваль «JazzBezz», який триватиме три дні.

img_0181У 2000 році фестиваль заснували українці й поляки, тому на цій музичній події завжди є джазові музиканти цих країн. В Україні фестиваль уже відбувається 16 раз, а от у Тернополі – 11.

Захід проведуть у Тернопільському драматичному театрі 2-4 грудня. Початок концертів о 19 год. Вартість квитків – від 80 до 120 грн. Квитки можна придбати у касі драмтеатру, ЦУМі та на сайті Gastroli.ua.

Традиційно основним партнером «JazzBezу» виступає Тернопільська міська рада, музичний центр «Бастер» і мистецьке об’єднання «Коза». Цього року о Тернополя з’їжджаються музиканти з кількох країн – з Америки, Японії, Швеції, Польщі, і цей фестиваль уже стає елітною ознакою зимових передноворічних тернопільських вечорів.

– В Україні фестиваль триває десять днів, а у Тернополі ми маємо можливість показати програму лише трьох днів, – розповів сьогодні на прес-конференції директор фестивалю «JazzBez» Олег Макогін. – Не змінилися й наші організатори, які беруть на себе левову частину проблем і питань. Завдяки міській раді у нас закриті майже всі організаційні питання – проїзди музикантів, зал, кошти, які потрібні на те, щоб музиканти приїхали сюди, поселилися й поїхали додому. Музичний центр «Бастер» традиційно забезпечує музичну частину і робить це дуже добре, бо змінюється час, за 11 років помінялася й техніка, й музиканти приїжджають з різних країн і використовують різноманітні інструменти. Мистецьке об’єднання «Коза» займається тим, що одягає виконавців, які виступають на нашому фестивалі.

За словами Олега Макогіна, цього року міська рада збільшила фінансову допомогу. А організатори щодо програми стараються виконати дві головні умови – рівень музикантів і географія виступів.

– Ми стараємося, щоб музиканти, які до нас приїжджають, були цікавими не лише для слухачів, а й для тернопільських музикантів, – каже Олег Макогін. – Хочемо показати тернополянам і якомога більшу географію. Цього року нам вдалося це найкраще за всі роки. Один із колективів, наприклад, який буде виступати на третій день, – SistersinJazz – це джазвумен, колектив, який складається із п’ятьох учасниць із Польщі, Норвегії, Німеччини, Америки та Японії.

Галина ТИХА

В “ОПОРІ” назвали найпасивніших нардепів із Тернопільщини

Тернополянин ходить по снігу в шльопках на босу ногу