Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Дочекались: у Тернополі в тролейбусі можна буде розрахуватись за проїзд карткою

Автоматична система оплати стартує з грудня. Тернополяни зможуть розраховуватись за проїзд у тролейбусі довготривалими безконтактними картками, які ззовні схожі на банківські. Вони діятимуть поруч зі звичайними одноразовими проїзними квитками. Пасажири самі можуть обрати тарифний план із чотирьох діючих. Таким чином можна буде зекономити на проїзді на 7,5% і навіть більше.  

888888888888888888Вартість картки становитиме 15 грн. Крім того, потрібно буде оплатити номінальну вартість вибраного тарифного плану. Картки також матимуть запрограмовані на два види проїзних квитків – громадський і пільговий – для студентів та учнів шкіл. Чотири тарифні пакети ділитимуться так: «Економ» (включає 43 їздки), «Стандарт» (65), «Преміум» (99), «Безліміт» (необмежена кількість їздок). Термін дії проїзного документу – 90 днів.

Як повідомляють у КП «Тернопільелектротранс», картки будуть неперсоніфіковані, тому їх можна легко передавати членам сім’ї, а також знайомим. Крім того, під час однієї поїздки таким квитком можуть скористатися декілька чоловік.

Що стосується тарифів, то проїзний «Економ», буде зручний для тих осіб, які їздять зазвичай на роботу і з роботи. А от картка «Стандарт» підійде для людей, які активно користуються громадським транспортом не тільки під час робочого дня, а й після роботи.  «Преміум»  – більше дл активних пасажирів, які їздять в тролейбусі і в будні, і на вихідні. А от «Безліміт» – зручний для організацій, працівники яких по кілька разів на день їздять з однієї частини Тернополя в іншу. Купити проїзні документи тривалого користування, а також поповнити їх можна буде у 31 пункті продажу по всьому місту. Їх планують збільшити до 80. На картці буде QR-код, який міститиме інформацію про проїзні квитки тривалого користування (тарифні пакети, та правила користування.

 

На полігоні поблизу Тернополя відкрили вогонь зі всіх стволів

Біля банкомату жителька Луганщини забрала гроші тернопільського пенсіонера