Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Аферисти зі Словаччини розводили тернополян на гроші

Двоє літніх тернополян постраждали від рук словацьких аферистів. Шахраї видурили у пенсіонерів 28,5 тисяч гривень та 250 доларів. 

3Потерпілі впізнали зловмисників на фото. За інформацією правоохоронців, шахраї вже не одноразово порушували закони України. Їх підозрюють у двох злочинах, які вони скоїли в Тернополі, хоча їх може бути значно більше.

Іноземці мали свою схему: під’їжджали до пенсіонерів на зупинці громадського транспорту на дорогих авто. Далі розповідали байки, щовперше приїхали в місто, бо тут в страшну аварію потрапив їх родич. Терміново потрібні кошти, а вони мають лише словацьку валюту. Далі вмовляли стареньких позичити їм гроші під заставу, й обіцяли в найкоротші терміни все повернути. Жертви необачно запрошували шахраїв до себе додому й давали їм гроші. Натомість пара залишала сумку з іноземною валютою, яка,  як згодом переконалися потерпілі, насправді було порожньою.
12В 78-річної тернополянки зловмисники виманили 15 тисяч гривень, в 75-річного жителя обласного центру «позичили» 13,5 тисяч гривень та  поцупили 230 американських доларів, коли стареньких відволікся.

Отож, поліцейські закликають: придивіться до фото, якщо зустрінете їх на вулиці, у жодному разі не розпочинайте розмову, не піддавайтеся на їхні вмовляння позичити кошти та не запрошуйте до себе додому.

Якщо ви потерпіли від цих людей чи маєте інформацію про їхнє можливе місце перебування, негайно телефонуйте у поліцію за номером 0674716623 або 102, повідомляє сектор комунікації ГУНП Тернопільської області.

Відомий козак пробує стати директором скандального училища

Неуважний водій переїхав ногу пішоходові