Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі відбувся допрем’єрний показ фільму про гірку долю заробітчан

У Тернополі в рамках І Всеукраїнського форуму «КіноХвиля» відбувся допремєрний показ драматичного фільму «Гніздо горлиці» режисера Тараса Ткаченка.

img_0050Фільм знятий за мотивами роману чернівецького письменника Василя Мельника, який, на жаль, не дожив до прем’єри, хоча й дуже мріяв побачити її на великому екрані. Головну роль у стрічці зіграла геніальна українська актриса Римма Зюбіна.

Фільм довжиною 102 хвилини розповідає про важку долю українських заробітчан, про те, що їм доводиться терпіти на відстані від родини, й що на них чекає, коли вони повертаються додому.

Режисер фільму не дає жодних моральних оцінок героям, які, власне, є прототипами кожного другого українця, який їде шукати кращого життя на чужині, а дозволяє замислитися, подумати, оцінити.

«Гніздо горлиці» нікого не залишить байдужим», – ще перед прем’єрою наголосив Пилип Іллєнко – продюсер, голова Державного агентства України з питань кіно, голова Національної спілки кінематографістів України. І відзначив, що нарешті в Україні з’явилося наше кіно, яким ми можемо тішити й дивувати глядача.  

Нагадаємо, стрічка «Гніздо горлиці» знята за реальними подіями, стала сенсацією Одеського міжнародного кінофестивалю-2016 та нагороджена «Золотим Дюком» як найкращий український фільм.

Галина ТИХА

Тернопільський нардеп, який недавно став мільйонером, хоче очолити федерацію футболу

Біля Гаївського перехрестя водії побили дві іномарки