Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Автомобільні злодії усе частіше б’ють машини та крадуть цінні речі

Поліція просить водіїв бути уважними та не лишати цінних речей в автомобілях. Адже випадки крадіжок у нашому місті почастішали.

25Крадуть і гроші, і техніку, і сумочки, і документи, і ще багато різного. Злочинці встигають залізти в авто навіть у короткому проміжку, поки власники ходять до супермаркету чи в інших справах. І сигналізація їм на заваді не стає.

Із заявою звернулася 21-річна тернополянка і повідомила, що з її автомобіля, який вона залишила біля торгового закладу, невідомі особи, розбивши заднє скло, викрали сумочку з особистими речами. Сумочка належить подрузі заявниці. Панянки напередодні скуповувалися у торговому центрі, відтак, занісши покупки до салону авто, вирішили ще раз повернутися до супермаркету. Втратили все, що накупили, і навіть більше. Майже чотири з половиною тисячі гривень збитків зазнав ще один тернополянин. Злодієві сподобалась магнітола у його авто. Розбивши переднє вікно, зловмисник викрав техніку.

У більшості випадків здобиччю автозлодіїв стають GPS-навігатори, відеореєстратори, антирадари, автомагнітоли, акустика, документи, гроші та інші цінні речі. З салонів авто також зникають сумки і барсетки, ноутбуки, стільникові телефони тощо. При цьому злодії ламають замки дверей, розбивають скло, тим самим спричиняючи іноді більші збитки, ніж вартість викраденого майна. Тому, аби не стати жертвою, подумайте, чи варто зберігати в салоні цінні речі.

Деякі поради від правоохоронців:

– не залишайте відчиненими транспортні засоби, навіть якщо виходите з салону на декілька хвилин;

– виходячи з автомобіля, вмикайте сигналізацію та інші засоби охорони; – покидаючи салон авто, завжди перевіряйте, чи щільно зачинені двері та вікна автомобіля;

– якщо вам потрібно залишити машину надовго,  виберіть добре освітлене місце, де є відеонагляд чи охорона;

– ніколи не залишайте у салонах сумочок, барсеток та іншого майна, за інформацією сектору комунікації НП Тернопільської області.

Тернополянин у Львові показав усю свою культуру

Військового ніхто не бив, він сам напоровся на шлагбаум і упав