Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Фірмі, яка не змогла очистити Тернопіль від снігу, уже виставили рахунок на 2 мільйони

Кілька днів Тернопіль не міг оговтатися від аномального снігопаду, що почався ввечері 12 листопада й продовжився весь день 13 листопада, й, власне, як виявилося місто не було готове до такого.

radaВідтак, практично вся робота в Тернополі зупинилася, адже ні дороги, ні тротуари не були розчищені. Внаслідок цього на слизьких тротуарах, травмувалися багато людей, а відповідальні за очищення дороги від снігу, які не справилися із завданням ,поплатилися посадами.

Так, міський голова Тернополя Сергій Надал відсторонив від займаної посади свого заступника з питань роботи управління житлово-комунальних послуг, благоустрою та екології Владислава Стемковського, а начальник того ж управління Микола Лесів, вчора, 22 листопада, сам подав у відставку.

Головним винуватцем того, що місто потонуло в сніговому полоні все ж вважають основного підрядника «ТерКомунСервіс», який не виконав своїх зобов’язань і покладають на нього повністю відповідальність за те, що сталося.

В майбутньому у міській раді будуть вживати заходів, щоб ситуація із засніженим містом не повторилася. Так, управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології залучатиме суб’єкти господарювання різних форм власності та наявну в них техніку й механізми для ліквідації наслідків аномального снігопаду, до того часу поки не укладуть угоду з іншим підрядником, який, власне, буде дбати про очищення міста від снігу. Відповідно з цими суб’єктами господарювання укладуть угоди й згідно із поданими актами наданих послуг, з ними розрахуються. Всі витрати, звісно, ж вирішено покласти на головного саботажника «ТерКомунСервіс».

Нагадаємо, наразі підрядній організації виставлено претензії за рахунок недоданих агрегатів, які вони декларували в технічному завданні – 450 тис. грн. і ще 1 млн. 590 тис. грн. за не надані послуги, які за них виконали інші організації.

Галина ТИХА

Скандальний кар’єр Тернопільщини і надалі хочуть віддати дніпровській фірмі

Тернополянам, які травмувалися внаслідок снігопаду, гроші на лікування повертатимуть через суд