Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Збаразькому замку відновили Білий камінний зал

Видатна історична й культурна пам’ятка XVII ст. – Збаразький замок ще потребує реконструкції. Незважаючи на те, що там вже відновили десять залів, консервації і збереження потребують оборонні мури, вестибюль і холи на першому та другому поверхах.
img_9987Скільки коштів потрібно для того, щоб завершити роботу в замку, – наразі сказати важко, адже Збаразький замок це не лише палац, це оборонні мури, лінія оборони, стіни.

За словами Анатолія Мацикура,  документація, що була попередньо зроблена кілька років тому, наразі потребує коригування, нової експертизи й уже після того можна буде говорити про якісь конкретні суми.

За два роки постановою КМУ на реставраційні роботи в Збаразькому замку було виділено 9,5 мільйонів гривень. За ці гроші вдалося відновити Білий камінний зал, нижню та верхню аркові галереї, верхній і нижній вестибюль, панську вітальню та дзеркальний зал.

– Крім Збаразького замку, ми ще працюємо над Вишнівецьким палацом, – каже Анатолій Мацикур. – До нового року там плануємо відкрити велику дзеркальну залу. Кошти на реконструкцію ми отримали від перемоги у гранді уряду США.

Галина ТИХА

Під час візиту на Тернопільщину Розенко пояснив, як відбуватиметься монетизація субсидій

Філарет під час перебування у Тернополі не встиг усім роздати медалі