Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернопіль очікує нове нашестя в’єтнамців

Чисельну колонію іноземних студентів на Тернопільщині поповнять в’єтнамці. Студенти з  провінції Донг Най отримають змогу здобувати вищу освіту у вищих навчальних закладах Тернополя.

vyt

Домовленості  про це досягнуто під час зустрічі керівництва Тернопільської обласної державної адміністрації з Надзвичайним та Повноважним Послом  В’єтнаму в Україні Й.В. пана Нгуєн Мінь Чі.
«Більше 1 млн. випускників шкіл В`єтнаму і всі вони навчаються в різних країнах. Я переконаний, що Тернопільщина знову зможе надавати освітні послуги жителям В`єтнаму. Насамперед йдеться про медичні, економічні та технічні спеціальності тощо», – зазначив голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна.

 

З 2001 року Тернопільщина активно співпрацює з провінцією Донг Най. Правовою основою такого співробітництва є Рамкова угода про торговельно-економічне, науково-технічне і культурне співробітництво.

Згідно цієї угоди, студенти провінції Донг Най навчалися в навчальних закладах м. Тернополя (Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, Тернопільський державний медичний університет імені І.Я. Горбачевського, Тернопільський національний економічний університет). Однак згодом таку практику припинили.

Водій автобуса сказав, що атошники його задовбали та не хотів безкоштовно везти бійця

У Тернополі безвісти зникають таксисти