Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернопільським медикам обіцяють по 50 тисяч щомісяця

З Нового року зміниться система фінансування медицини на первинній ланці. Реформа стосуватиметься сімейних лікарів та працівників ФАПів.

medПро те, що чекає тернопільськів медиків у наступному  19 листопада у Львові розповіла в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.
За розрахунками Міністерства сімейний лікар має вести від тисячі до п’яти тисяч пацієнтів в рік. При цьому дохід сімейного лікаря становитиме від 19 до 50 тис. грн в місяць. «Це буде дохід на його практику. Звичайно, він може мати ще медсестру і фельдшера і сам вирішуватиме розподіл цього бюджету», – додала Супрун.
«Після 2017 року ми переходимо на систему державного страхування. Буде діяти Національна служба здоров’я, яка розподілятиме фінансування між вторинною та третинною ланкою. Гроші будуть йти за пацієнтом. У цих закладах буде розвиватися медицина, а де не буде попиту на ринку, може бути зменшено кількість ліжок і послуг. Наприклад, там можуть відкритися хоспіси, яких нам бракує, реабілітаційні центри, центри для дітей з особливими потребами», – пояснила урядовець.

У Тернополі зупинили пасажирський автобус, який перебував у розшуку

Директор тернопільської школи «розвінчав» сірість в освіті