Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На базі санаторію “Збруч” планують зробити реабілітаційний центр для бійців АТО

Волонтери планують облаштувати лікувальний та реабілітаційний центр для учасників антитерористичної операції зі всієї країни на базі гусятинського санаторію «Збруч».

sanatorijНаразі санаторій перебуває у державній формі власності, тому волонтери й учасники АТО попросили допомоги в депутатів обласної ради, щоб перевести його в комунальну власність. Звичайно, це не основна проблема, адже санаторій не працює і на ньому «висять» борги, які становлять п’ять мільйонів гривень.

Однак волонтери вже активно взялися до роботи й знайшли інвестора, який готовий погасити всю заборгованість і допомагати їм надалі. Знайшли також однодумців в інших областях і підприємців, які можуть допомогти відремонтувати систему опалення, водопостачання та каналізацію.

– Якщо санаторій буде на балансі Тернопільської обласної ради, ми зможемо звертатися за допомогою до голів інших областей, – пояснює волонтер Алла Борисенко. – Тим паче, що хоч санаторій і не працює, але трудовий колектив частково зберігся й готовий працювати. Ми хочемо також організувати толоку, щоб привести територію санаторію до ладу. І бачимо, що маємо велику підтримку серед бійців, волонтерів і мешканців не лише Гусятинського району, адже такий санаторій, а точніше в майбутньому реабілітаційний та лікувальний центр буде перший для учасників АТО зі всієї України.

Депутати Тернопільської обласної ради проголосували за відповідне звернення й надішлють спеціальний запит до кабінету міністрів України. Сподіваємося, що незабаром бійці зі всієї країни зможуть отримувати належну медичну допомогу в гусятинському санаторії «Збруч».

Галина ТИХА

Сьогодні у Тернополі бунтували проти скорочення працівників освіти (ФОТО)

Тернопільський нардеп, який недавно став мільйонером, хоче очолити федерацію футболу