Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Нардепи від Тернопільщини не прийшли на громадське обговорення своєї діяльності

Жоден депутат-мажоритарник із Тернопільщини не відгукнулися на пропозицію громадянської мережі «ОПОРА» обговорити їхню діяльність за дев’ять місяців.

martyshkoА таких депутатів на Тернопільщині п’ять – це Тарас Пастух, Михайло Головко, Тарас Юрик, Олег Барна й Микола Люшняк.

На запит громадянської мережі «ОПОРА» до народного депутата відповіли лише двоє помічників народних депутатів Михайла Головка й Тараса Юрика, інші ж нічого не повідомили. Власні, ці помічники й з’явилися на обговорення.

– Напряму ми контактуємо лише з помічниками народних депутатів, – розповів на зустрічі із представниками ЗМІ у тернопільському прес-клубі громадський консультант громадянської мережі «ОПОРА» Андрій Мартишко. – Але, що з депутатами, що з їхніми помічниками у нас не дуже налагоджена культура спілкування. На сьогоднішній зустрічі ми старалися показати й оприлюднити, як працюють офіційні засоби інформації, якими наділені народні депутати, тому телефонувати до них особисто не входило до наших повноважень, адже якщо виборець захоче зв’язатися із своїм депутатом, то він не буде шукати його особистий номер телефону.

Нагадаємо, у Тернопільській області громадянська мережа «ОПОРА» реалізує три проекти. Перший проект – муніципальна енергетична реформа, тобто популяризація енергоефективності серед мешканців Тернополя, Хмельницького та Кам’янець-Подільського. Другий проект – проект «Рада», який проводить моніторинг діяльності депутатів-мажоритарників, а третій проект – спостереження за виборами до об’єднаних територіальних громад.

Моніторинг за депутатами-мажоритарниками й вибори до десяти об’єднаних територіальних громад у Тернопільській області, що відбудуться 11 і 18 грудня цього року, є найбільш пов’язаними, бо напряму показують, як наші депутати використовують делеговані їм повноваження і права захищати, презентувати й відстоювати позиції своїх виборців.

Галина ТИХА

У Тернополі на проспекті Бандери ускладнений рух – зупинилися 12 тролейбусів

Янукович побачив тернопільський слід у своєму падінні