Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Барна обіцяє звільнити двох керівників райавтодорів (ВІДЕО)

На підсумковій нараді з питань наслідків ліквідації снігової стихії голова Тернопільської ОДА Степан Барна заявив, що без звільнень не обійдеться.

zatorВід тридцяти до сімдесяти сантиметрів снігу по області, третина населених пунктів без електрики та сотні кілометрів заметених проїздів, йдеться у сюжеті ІНТБ.

Минулотижнева стихія стала уроком на майбутнє та водночас екзаменом на профпридатність чиновників різних рівнів.  Коли надворі плюсова температура, і залишки снігопаду ледь помітні – час підвести підсумок. То чи готова область до   зими?!

«Протягом всього цього часу було залучено більше, як двісті одиниць техніки служби автомобільних доріг та приватних господарств, котрі долучалися до ліквідації наслідків стихії. Проаналізовано, що було недостатньо організовано роботу по випередженню, по очистці доріг від снігу. По-друге, не встановлено снігостримуючі щити в місцях регулярного накопичення снігу. Зокрема, йдеться про Кам’янки Підволочиського району,  с. Кровінка Теребовлянського району, Добре поле Бучацького району, Устечко Заліщицького району, Тернопіль і тернопільська об’їзна, де були недоопрацювання щодо координації роботи органів державної влади, місцевого самоврядування і служб». – зазначив голова Тернопільської ОДА Степан Барна.

Щоб подібні ситуації не повторилися, в області кожний район складе реєстр транспортних засобів не лише держустанов, а й  приватних підприємств, які в разі стихійного лиха також залучатимуть. Ще один реєстр включатиме перелік волонтерів, які зголосяться долучатися у разі надзвичайної ситуації. Над оцінкою дій різного роду чиновників в умовах стихії зараз працює спеціальна робоча група. За словами Степана Барни, без звільнень не обійдеться.

«Мною вже запропоновано написати заяву на звільнення одному начальнику обласного управління ОДА за підсумками нештатної ситуації, яка склалася і відсутності координації. Зараз пояснюючі зібрані з 5 голів районних адміністрацій, де на нашу думку була найбільш неефективною робота РДА. Також проводиться відповідна перевірка, за підсумками якої буде звільнено, за попередніми підрахунками, двоє керівників районних відділів служби автомобільних доріг». – повідомив Степан Барна.

Тернополянам, які травмувалися внаслідок снігопаду, гроші на лікування повертатимуть через суд

Якщо незнайомець просить напитися води, значить він насправді хоче чужих грошей?