Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Юрик і Барна мають нового «господаря» в Блоці Порошенка?

Тернопільські нардепи від БПП входять, як мінімум, до двох різних груп впливу всередині фракції.

 

%d0%b3%d0%be%d0%bd%d1%87Колишні члени партії Кличка Ігор Побер та Микола Люшняк входять до так званої «ударівської» групи, діяльність якої координує нардеп Оксана Продан. Натомість «шефом» Олега Барни і Тараса Юрика є одеський нардеп Олексій Гончаренко. Переважно російськомовний нардеп та колишній член Партії Регіонів вчасно змінив політичні кольори. Зараз він є частим гостем на телеефірах та інформаційним обличчям фракції, чим, мабуть, завдячує кумівським стосунках з міністром інфорполітики Юрієм Стецем.

В коментарі «Українській правді»  нардеп з Одеси Олексій Гончаренко розповів про доволі строкатий склад своєї групи. До неї входять одночасно Мустафа Джемілєв і Рефат Чубаров, Владислав Севрюков, Богдан Онуфрик, Ольга Червакова та Ірина Суслова, Сергій Кудлаєнко і Дмитро Голубов, Олександр Черненко і Юрій Мамчур, Ірина Фріз, Олена Мотузко, Олександр Бригинець, Олег Барна і Тарас Юрик.

Одразу після початку роботи Верховної Ради цю групу сформував керівник штабу Порошенка, в минулому “права рука” Віталія Кличка – Віталій Ковальчук.

Загалом група Ковальчука зібрала навколо себе “найскладніших” у політичному плані людей – здебільшого медійників та активістів.

“Свою групу Ковальчук називав “умняшками”, бо з ними ніхто не міг впоратись. Це ті люди, з якими треба постійно розмовляти. І Ковальчук мав намір організувати цю роботу”, – розповів УП один зі старих членів цієї групи.

Однак дуже скоро Порошенко забрав Ковальчука в заступники Ложкіну, і група залишилась без очільника. Сам Ковальчук запропонував собі на заміну депутата Олексія Гончаренка. І “умняшки” погодились.

Секрет успіху Гончаренка, який на фоні інших впливових заступників Гриніва виглядає дещо дивно, співрозмовники в БПП пояснюють кількома факторами.

По-перше, прихильним ставленням до одеського депутата самого Порошенка. По-друге, Гончаренко має близькі стосунки із міністром інформполітики і кумом президента Юрієм Стецем. Якщо врахувати, що в групі Гончаренка значиться інша людина із “медійної групи” президента, Ірина Фріз, то цей аргумент набуває додаткової ваги.

Сам же Ковальчук зараз фактично ніякого впливу на “свою” групу не має.

Гончаренко переконує, що його група “серйозно працює”.

“Ми збираємося раз на сесійній тиждень у тому чи іншому вигляді, у нас є телефонний чат, де ми також переписуємось. Якщо депутат переймаєтеся якимось законопроектом чи питанням, яке він вважає важливим, він пропонує цю тему підняти на фракції”, – розповів нардеп.

Натомість співрозмовники в інших групах називають групу Гончаренка найменш дієвою.

“От, ви уявляєте, що таке керувати Чубаровим чи Джемілєвим? Я не знаю, як ними можна взагалі керувати. І там таких депутатів багато. Тому група Гончаренка є суто формальною”, – переконує один з впливових депутатів БПП.

 

На Тернопільщині селяни не вірять, що їхній депутат займався сутенерством

У центрі Тернополя спіймали веселого мажора на Audi. Фото