Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Напад у Шумську: рейдерство чи бізнес-конфлікт. Думки сторін

Увечері, 20 жовтня, у Шумську жорстоко побили підприємця Михайла Руденького, який займається  деревообробним бізнесом. Рідні переконані, що цей безжальний вчинок був спробою рейдерського захоплення. 

pograbuvПро це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив син потерпілого Віталій Руденький: «На фото – тато. Сьогодні у нас вдома була чергова спроба рейдерсього захоплення. Наслідки на бачите. Забій голови, грудної клітки, струс мозку, закрита черепно-мозкова травма, немає зубів… Ще перед тим як батько потрапив до швидкої, поліцейські знали про те, що має відбутися. Але все одно нічого не зробили. Приїхали на допомогу нападнику. А коли побачили непритомного й побитого тата, то лише попросили одного з праціників викликати швидку і поїхали геть».

Завдяки тому, що історія набула широкого розголосу в соціальних мережах, проти нападника порушили кримінальне провадження, але за ст. 125 ККУ (!) – умисне тяжке тілесне ушкодження, що карається виправними роботами або штрафом. А все тому, що за словами Віталія, лікар, який робив огляд і писав висновок, що власне, й став підставою для порушення кримінального провадження, не побачив, а, може, не хотів побачити, перелому носа і навіть не поцікавився рентгенівськими знімками.

Наразі за дорученням Голови Національної поліції Хатії Деконаїдзе, розпочато службову перевірку. На місце події виїхала інспекція з особового складу, яка перевірить правомірність дій місцевих правоохоронців.

А тим часом начальник обласної поліції Олександр Богомол прокоментував дану подію на своїй сторінці у Фейсбуці: «Не складна ситуація. Протягом років двоє мешканців Шумська судились за промислове приміщення. Сьогодні один маючи рішення суду в свою користь прийшов до приміщення, зірвав замки повішені іншим та намагався користуватись об’єктом. Інший про це взнав, приїхав на місце та подзвонив у поліцію щодо зриву замків. Між чоловіками виник конфлікт і останній наніс першому тілесні ушкодження, зображені на фото. Чоловіка доправили до лікарні, порушено кримінальне провадження. На місце направлена група з області для надання практичної допомоги у розслідуванні».

Злодії стають нахабнішими – тернополянку за лічені хвилини обікрали біля школи

Скандал на Тернопільщині – депутат примушував дівчат займатися проституцією