Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Гройсман обіцяє нові вибори в Зборові і Хоросткові

11 грудня стане багатим на вибори на Тернопільщині. Окрім оголошених ЦВК виборів голови і депутатів Борщівської об’єднаної міської ради, голосування може відбутися ще у 11 нових громадах.

vybory1Про наміри добитися від ЦВК позитивного рішення у цьому питанні заявив голова уряду Володимир Гройсман.

“Я думаю, що на 11 грудня ми зможемо вийти на вибори в об’єднаних громадах. Не спромоглися вирішити без мого втручання. Я втрутився. І ми з Центральною виборчою комісією знайшли формат рішення. В понеділок ми вже приймемо необхідне рішення. – повідомив Володимир Гройсман.

Нагадаємо, 23 вересня, ЦВК прийняла рішення про проведення виборів у 41 новоствореній громаді. Дата проведення виборів 11 грудня.

Втім, із 12 створених цього року на Тернопільщині громад до переліку тих, де відбудуться вибори, потрапила лише Борщівська об’єднана громада. Усі решту залишилися за бортом виборчого процесу. Аналогічна ситуація і в інших регіонах країни.

Відтак, зараз мова йде про те, щоб 11 грудня провести вибори в усіх громадах, які створені цього року. Таким чином, якщо вдасться прийняти це рішення, то у грудні на Тернопільщині обиратимуть голів та депутатів у 12 громадах, серед яких  Борщівська, Хоростківська, Зборівська, Залозецька, Великодедеркальська та Борсуківська громади.

На Тернопільщині планують створити кілька нових курортів

У Теребовлі на вулиці загорівся легковий автомобіль